 |
BISZKOPT DOMOWY
Koncentrat ciasta biszkoptowego "Biszkopt domowy" przeznaczony jest do wypieku ciast biszkoptowych
standardowych, rolad biszkoptowych, ciasteczek biszkoptowych. Odpowiednio skomponowane składniki
pozwalają upiec ciasto metodą jednofazową. Znacznie skraca się czas przygotowania ciasta,
gdyż wszelkie składniki ubija się jednocześnie. Koncentrat zapewnia uzyskanie wyrobów charakteryzujących się
dużą objętością, delikatną strukturą i przedłużonym okresem świeżości.
Koncentrat ciasta biszkoptowego pakowany jest w worki 10kg.
BABKA CYTRYNOWA
Koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego "Babka Wyśmienita Cytrynowa"
służy do jednofazowej metody produkcji babki piaskowej cytrynowej.
Dzięki zastosowaniu odpowiednich substancji emulgująco-napowietrzających,
czas przygotowania ciasta skraca się do kilku minut, a otrzymane ciasto jest stabilne, dzięki czemu
może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem.
Ciasta po upieczeniu charakteryzuje się jednorodną strukturą miękiszu,
dużym nawilgoceniem, oraz przedłużoną świeżością.
Babka pakowana jest w worki 10 kg.
Produkowana w oparciu o PN-A-94016
BABKA CZEKOLADOWA
"Babka Wyśmienita Czekoladowa" - to koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o charakterystycznym
czekoladowym kolorze, smaku i aromacie. Delikatna napowietrzona struktura miękiszu oraz duże nawilgocenie
sprawiają, że jest to babka która zadowoli nawet najbardziej wybredne gusty i upodobania.
Dodatek wysokiej jakości kakao daje ciastu niepowtarzalny smak i aromat. Szybkość i prostota wykonania s
tanowi dodatkową zaletę babki.
Babka pakowana jest w worki 10 kg.
Produkcja w oparciu o PN-A-94016
BABKA JOGURTOWA
Koncentrat służy do jednofazowej metody produkcji ciast jogurtowych. Zaletą ciasta jest szybkość i prostota przygotowania.
Czas przygotowania skrócony jest do kilku minut, a otrzymane ciasto jest stabilne, dzięki czemu może być przygotowane
na dłuższy czas przed wypiekiem. Ciasta przygotowane na bazie tej mieszanki mają delikatny ,wilgotny miękisz i zachowują
świeżość do kilku dni. Znaczny dodatek jogurtu w proszku daje wypiekom niepowtarzalny smak i aromat.
Ciasto doskonale zachowuje się w połączeniu z owocami, bakaliami, czy kakao. Może być używane na wiele sposobów,
od prostych babek, przez owocowe placki, aż po wykwintne ciasta.
Babka pakowana jest w worki 10kg.
Produkcja w oparciu o PN-A-94016
BABKA KARMELOWA
Koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego "Babka Wyśmienita Karmelowa" służy do jednofazowej
metody produkcji babki karmelowej. Dzięki zastosowaniu odpowiednich substancji emulgująco-napowietrzających,
czas przygotowania ciasta skraca się do kilku minut, a otrzymane ciasto jest stabilne, dzięki czemu może być przygotowane
na dłuższy czas przed wypiekiem. Ciasto po upieczeniu charakteryzuje się jednorodną strukturą miękiszu,
wspaniałym smakiem i zapachem, dużym nawilgoceniem, oraz przedłużoną świeżością.
Babka pakowana jest w worki 10 kg.
Produkcja w oparciu o PN-A-94016
BABKA KOKOSOWA
Koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego "Babka Wyśmienita Kokosowa" służy do jednofazowej metody produkcji babki kokosowej.
Dzięki zastosowaniu odpowiednich substancji emulgująco-napowietrzających, czas przygotowania ciasta
skraca się do kilku minut, a otrzymane ciasto jest stabilne,
dzięki czemu może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem.
Ciasta po upieczeniu charakteryzuje się jednorodną strukturą miękiszu, dużym nawilgoceniem, oraz przedłużoną świeżością.
Babka pakowana jest w worki 10 kg.
Produkcja w oparciu o PN-A-94016
BABKA PIASKOWA
Koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego "Babka Wyśmienita Piaskowa" służy do jednofazowej metody produkcji wielu rodzajów ciast.
Dzięki zastosowaniu odpowiednich substancji emulgująco-napowietrzających,
czas przygotowania ciasta skraca się do kilku minut, a otrzymane ciasto jest stabilne, dzięki czemu może
być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem. Ciasta po upieczeniu charakteryzuje się jednorodną strukturą miękiszu,
dużym nawilgoceniem, oraz przedłużoną świeżością, a aromat waniliowo-maślany nadaje ciastu charakterystyczny smak domowych wypieków.
Babka pakowana jest w worki 10kg.
Produkcja w oparciu o PN-A-94016
BABKA ŚWIĄTECZNA
Koncentrat ciasta "Piernik Świąteczny" służy do jednofazowej metody produkcji najwyższej jakości piernika.
Dzięki zastosowaniu odpowiednich substancji emulgujących, czas przygotowania ciasta skraca się do kilku minut.
Dodatek naturalnego miodu w proszku nadaje ciastu niepowtarzalny smak, natomiast dodatek sproszkowanej marchwi powoduje,
iż piernik zachowuje świeżość i wilgotność przez dłuższy czas. Ciasto po upieczeniu charakteryzuje się jednorodną strukturą miękiszu,
wspaniałym piernikowym smakiem i aromatem.
Babka pakowana jest w worki 10 kg.
Produkcja w oparciu o PN-A-94016
|